dijous, 14 de maig del 2015

XX ANOIA FOLK, Dissabte, 18 de juliol de 2015 al castell de Claramunt

Ja tenim a punt la nova programació de la vintena edició de l'Anoia Folk, una edició molt especial que ens situa en un número molt rodó, el 20. Que la disfruteu!

A les 20h
Noè Rivas presenta,
VINE A LA FESTA


Un espectacle d’animació esbojarradament divertit i participatiu. És el fruit de la fusió de ritmes ben diversos (música tradicional, músiques d’en Noè, rumba, swing, blues, reggae …) i d’una recerca de timbres, modulacions, colors i matisos sorprenents que el converteixen en una experiència festiva única.
Danses i cançons per fer passar una bona estona nens, joves i adults.Un homenatge al Xesco Boix i l'Oriol Canals.
Noè Rivas i Cabado (Sants, Barcelona, 1960) és un músic, intèrpret, pedagog i animador d'espectacles familiars i infantils català.
Treballà amb en Xesco Boix, i ells dos juntament amb l'Àngel Daban, en Lluís Maria Panyella i en Toni Giménez crearen el col·lectiu Cinc Dits d'Una Mà. Ha publicat i participat en unes quaranta gravacions musicals i llibres de temàtica infantil. Des del 1977 fa espectacles dirigits principalment a la mainada. L'any 2005 rebé el premi ARC al millor espectacle per a públic familiar. A part de continuar la seva trajectòria en solitari, forma part d'experiències musicals com: Magari Trio, Quartetto de Tres, Noè i els Bandafesta, i Els Manetes.

A les 22h
QU4RT PR1MERA presenta,
Neurones a la punta d’un iceberg



Tant se val si vens de la més negre de les foscors o del blanc més fred i encegador, el que importa és saber-ne sortir a temps. Pere Jou s’ha atrevit a deixar oblidat a l’andana bona part de l’equipatge on hi tenia les pors, els dubtes i les males cares, per agafar un tren on viatgen aquells que encara creuen que no tot està perdut. Vagons plens de passatgers que no saben ben be a on van, però que tenen ganes de somriure i de compartir i, si cal, de llençar les càrregues innecessàries per la finestra. A l’altra banda del vidre es percep un paisatge glaçat de cims esmolats i tons blaus encisadors, és la bellesa perversa d’un passat al que volem renunciar, de manera inconscient, segur que si, però en volem renunciar! Qu4rt Pr1mera es despullen fermament en cada una de les seves noves 10 cançons, lletres que mereixen d’una lectura acurada i melodies que t’atraparan encara que no ho vulguis. Els que van a dins del tren, ja fa dies que canten i ballen els nous himnes de Qu4rt Pr1mera, ho fan lleugers de roba i amb un somriure ample i sincer. En aquesta nova casa en moviment tu també hi pots pujar, pots venir despullat o amb una camisa de colors, però millor que deixis els grisos ben lluny i les neurones a la punta d’un iceberg.
Pere ha pujat les persianes de la seva personalitat, i a l'habitació de la música cantada en català hem descobert una nova estància, molt lluminosa. Pere Jou amb aquest disc s'ha trobat a si mateix, i això és una gran notícia per tots els que anem afamats d'autenticitat- Santi Balmes (Love of Lesbian)

Qu4rt Pr1mera va començar després d’una intuïció sobre la música en directe. I és que en vista de la quantitat de concerts maratonians que agrupen un nombre indecent de grups amb estils molt diferents, i en sales on el so és tan important com el color de la paret, la idea de tocar al saló de casa va resultar molt atractiva. Sense micròfons, vàrem començar a cantar a viva veu i a abaixar el so dels instruments. Un volum baix però suficient per sentir els matisos de totes les veus i instruments, i també per sentir respirar al públic. Un públic que deixa de ser públic i passa a ser un grup d’amics escoltant música en directe al saló de casa seva.
Així vam arribar a publicar “El món en un cafè” (Satélite K, 2010), el nostre primer disc, ple d’il·lusions i que volia transmetre la calidesa que aquells concerts a domicili ens havien donat. Amb el segon disc “Pel·lícules” (Satélite K, 2012), em vaig voler perdre en un món sonor molt diferent al que estàvem acostumats fins ara. Paisatges i textures desconegudes entre l’electrònica, el folk i la banda sonora. Pel·lícules és un disc que neix de la necessitat de buscar noves paraules per a explicar idees conegudes.

A les 00h
Halldor Mar presenta,
WINDS, versions en anglès del moviment de la nova cançó catalana


Halldor Mar  és el nom artístic sota el qual Halldór Már Stefánsson desenvolupa la seva carrera musical. Cantautor i guitarrista nascut a Reykjavík, Islàndia. La seva música està basada en el folk acústic i alternatiu. Actualment és també component del grup de pop rock Wiggum.
Halldór Már Stefánsson, nascut a Reykjavík (Islàndia), ha estat músic des de petit, quan li donava a les olles i paelles de la seva mare en un petit poble de Islàndia. Però no es va dedicar ni a la bateria, ni al piano, com ell desitjava: va ser la guitarra el que li va enamorar. L'ha tocat en totes les seves formes, però va estudiar a fons la seva versió clàssica.

Inicia els seus estudis de guitarra amb el professor Örn Viðar Erlendsson al Conservatori d'Akureyri. El 1986 es trasllada a Barcelona per realitzar estudis de perfeccionament de guitarra a l'Escola Luthier d'Arts Musicals amb els professors Arnaldur Arnarson i Alex Garrobé. Ha participat com a actor en cursets internacionals amb mestres com David Russell, Hopkinson Smith, Manuel Barrueco o José Tomás Pérez Selles. Més endavant recorre Islàndia i Espanya com a solista i forma part de «Mosaic, Barcelona's Guitar Quartet».

A 2004 col·labora en el disc "Amb les mans" del compositor i guitarrista Eduard Rodés interpretant una peça anomenada "La Luz" i inspirada en la vida de Ferrer i Guàrdia, conegut lliurepensador afusellat l'any 1909 arran dels disturbis de la Setmana Tràgica. Ho fa de forma magistral i aporta una interpretació perfecta. La peça es va presentar en públic el 13 d'octubre de 2003, aniversari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia, en els locals de la Fundació Ferrer i Guàrdia de Barcelona.

A 2006, el mateix Eduard Rodés edita un nou disc sota el nom "República Mediterránea", on Halldor Mar torna a col·laborar interpretant el tema "Al Iskandariyah".

Amb el pas del temps va començar a crear la seva pròpia música presentant-la en petits concerts per pubs irlandesos, on fa anys que anima la nit barcelonina.

Aquest treball de pop rock de cantautor alternatiu porta anys fent-ho, i ja era hora que les seves creacions es plasmessin en un disc.

L'any 2009 s'edita el seu primer àlbum en solitari, Simple, sota el segell Daruma Records. El disc es grava a l'estudi El Tostadero amb l'ajuda del productor Marc Molas.

I tal com diu el seu nom és, dins de la seva complexitat, un disc senzill. Variat, intens, elaborat, però senzill. El disc arriba al mercat al novembre del mateix any.

Halldor Mar és també membre del grup Wiggum, que després de la seva formació el 2009, edita al febrer de 2010 el seu primer àlbum anomenat Sintón Nisón ama a Nifú Nifá, gravat a l'estudi Micromaltese amb Cacho Salvador (de "Extraperlo") com a productor. El disc ha rebut bones crítiques per part de mitjans informatius musicals com Mondosonoro, Binaural o Planeta Indie. Al desembre d'aquest mateix any fitxen pel segell El Genio Equivocado Discos.

Al 2014 publica el disc "Winds", on versiona al anglès un total de deu cançons del moviment de la nova cançó catalana, com "País Petit" de Lluis Llach o "El Vent" de Raimon.


Preus:
A partir de 16 anys: 8 €
De 6 a 15 anys: 2 €
0-5 anys: Gratuït
Carnet Jove: 50% de descompte

VENDA ANTICIPADA A Posa'l Disc a partir del 15 de juny
Botiga de discos
Adreça: Pl. del Rei, 1, 08700 Igualada, Barcelona
Telèfon:938 05 15 31

Lloc del festival: Castell de Claramunt (20 minuts a peu i servei d'autobús davant l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt de les 19,30 a l'1,30h de la matinada). Tot i que recomanem pujar a peu, només són 20 minuts.
Servei de begudes i entrepans per a sopar

Localització al plànol

El 2 de setembre torna la 27a edició del festival d’arrel, Anoia Folk  Marina Rossell i Guillem Ramisa, seran els protagonistes del festival...