dilluns, 13 de juliol del 2009

Una nit màgica al castell amb l’Anoia Folk


















Una vegada més es va provocar la màgia al castell amb el Festival de Música d'Arrel Tradicional ANOIA FOLK. Al voltant de tres-centes persones van poder gaudir de l'entorn inigualable del Castell de Claramunt, que aquesta vegada mostrava la seva millor cara per acollir el Festival. Una proposta singular a la comarca de l'Anoia que ofereix més de cinc hores d'espectacle per a tots els públics, amb la possibilitat de sopar i passar una estona agradable en un dels llocs de més atractiu de la comarca. Era la primera vegada que el festival apostava per un espectacle folk familiar, que va deixar molt bona sensació entre l'organització el públic que va assistir-hi i participar-hi. Jaume Barri, el digne successor de Xesco Boix a la terra, va entusiasmar amb una proposta emotiva i plena de referències a l'estil i la força que desprenia Xesco Boix, en els espectacles dirigits als més petits. L'espectacle va ser un homenatge al magistral Xesco Boix en el 25è aniversari de la seva mort, un mes de juliol d’ara fa vint-i-cinc anys. Quan va caure la nit, el castell es va omplir de màgia amb els sons magnífics del concert que presentava Marsupiales, en un entorn medieval, que dona encara més encant a les notes que van sortir dels instruments del grup de quatre músics. Als Marsupialis els agraden els racons amables, els espais càlids, agradables com el del castell; estar ben a prop de la gent, tot fent-la còmplice d'un seguit de músiques d'arrel tradicional de força parts del món: Brasil, Grècia, Israel - Palestina, Catalunya... interpretades amb acordió diatònic, guitarra, baix elèctric i clarinet o viola de roda. Músiques petites que es fan grans a qualsevol indret acollidor.

Després del concert de Marsupalis el grup "Els altres" no va poder revalidar el títol de millors sonadors d'ampolla d'anís del món, en veure's desbancats pel grup de Jaume Bosser i els seus dos fills, la Rita (veu) i el Blai (ampolla d'anís) amb la tonada "A collir pebrots" de la Trinca, que va emocionar i va donar la victòria a aquest grup de Santa Càndia (Orpí) que es va endur a casa el premi 2009 de millor sonadors d’ampolla d’anís.

El Festival va finalitzar amb el concert-ball d'Amanida Folk, que va presentar una combinació de melodies i ritmes provinents de les diverses cultures banyades per la Mediterrània. Unes melodies que són fruit de la tradició i que naixeren amb una finalitat molt clara: el ball, que es va encomanar entre els assistents incondicionals d'aquest festival.

El 2 de setembre torna la 27a edició del festival d’arrel, Anoia Folk  Marina Rossell i Guillem Ramisa, seran els protagonistes del festival...