divendres, 5 de juny del 2009

6è Concurs de Sonadors d'Ampolla d'anís


En el concurs és imprescindible combinar versots amb molt enginy i ironia acompanyats del so dringant de l’ampolla d’anís. Per millorar la sonoritat de l’ampolla és imprescindible extreure el paper de l’etiqueta i lliurar el plàstic que conté el coll de l’ampolla de producció industrial per evitar el reompliment. Perquè la sonoritat ratlli la perfecció no és suficient fer-ho amb una cullera o forquilla, sinó que es recomana un objecte metàl·lic consistent i d’un diàmetre entre 5 i 9 mil·límetres. Preferentment la superfície ha de ser rugosa per aprofundir en la sonoritat vítrica de l’objecte. Aquests aspectes i alguns d’altres que no es revelen, són la tècnica del guanyador de tres edicions, Pere Regordosa.


Altres instruments de factura popular han estat utilitzats al llarg del temps. Si es colpeja la boca d’un càntir amb una espardenya es produeix un so greu i profund per fer sons baixos. També era tradicional a la Pobla fer instruments amb les restes del menjar, el pinyol de l’albercoc servia per fer xiulets, com també la canya tallada transversalment i colpejada contra la ma constituïa el ventall d’instruments de vinya. Aquests són només alguns exemples d’un passat ric en inventiva a manca de recursos. Instruments senzills i purs en tradició, que paulatinament poden anar incorporant-se al concurs de sonadors d’ampolla d’anís.

BASES DEL CONCURS:
1) Mínim 30 segons d’interpretació fins a un màxim d'1 minut
2) Es pot participar tant a nivell individual com col·lectiu, fins un màxim de 5 components.
3) És imprescindible combinar versots amb el so de l’ampolla d’anís.
4) Un Jurat qualificat atorgarà un únic premi, consistent en un pernil.

Lloc: Castell de Claramunt
Dissabte, 11 de juliol de 2009
Hora: cap al vespre

El 2 de setembre torna la 27a edició del festival d’arrel, Anoia Folk  Marina Rossell i Guillem Ramisa, seran els protagonistes del festival...